Co potřebujeme: (pro 4-6 osob)
– 3 hrníčky dýně nakrájené na větší kostky
– 1 a půl hrníčku nakrájených oloupaných brambor
– 1 menší cibule
– 2 kostky bujónu (zeleninového)
– muškátový oříšek – množství podle chuti
– špetka soli a pepře
– smetana ke šlehání na zdobení
– čerstvá petrželová nať na zdobení
A dáme se do toho:
1) Dýni s bramborem uvaříme v hrnci, ochutíme muškátovým oříškem, bujónem, solí a pepřem.
2) Vše dohromady rozmixujeme nebo utřeme tak, aby vznikla krémová polévka. Podle potřeby můžeme přidat vodu pro dosažení požadované hustoty.
3) Nakonec polévku za občasného míchání ještě asi 10-15 minut vaříme na mírném plameni. Před podáváním ozdobíme každou porci šlehačkou (určitě nezapomenout, bez ní to není ono!) a petrželovou natí, případně dochutíme pepřem.
Doba přípravy:
i s očištěním dýně přibližně 45 minut
Tipy:
1) My používáme zeleninový bujón „Würzl“, který seženete v prodejnách zdravé výživy. Nemáte-li v oblibě bujóny, můžete použít třeba vegetu :-).
Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi
Nejširší nabídku průvodců a map Austrálie (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz