Creamy Pumpkin Soup (Austrálie)

Creamy Pumpkin Soup (Austrálie)

Co potřebujeme: (pro 4-6 osob)

– 3 hrníčky dýně nakrájené na větší kostky
– 1 a půl hrníčku nakrájených oloupaných brambor
– 1 menší cibule
– 2 kostky bujónu (zeleninového)
– muškátový oříšek – množství podle chuti
– špetka soli a pepře
– smetana ke šlehání na zdobení
– čerstvá petrželová nať na zdobení

A dáme se do toho:

1) Dýni s bramborem uvaříme v hrnci, ochutíme muškátovým oříškem, bujónem, solí a pepřem.
2) Vše dohromady rozmixujeme nebo utřeme tak, aby vznikla krémová polévka. Podle potřeby můžeme přidat vodu pro dosažení požadované hustoty.
3) Nakonec polévku za občasného míchání ještě asi 10-15 minut vaříme na mírném plameni. Před podáváním ozdobíme každou porci šlehačkou (určitě nezapomenout, bez ní to není ono!) a petrželovou natí, případně dochutíme pepřem.

Doba přípravy:

i s očištěním dýně přibližně 45 minut

Tipy:

1) My používáme zeleninový bujón „Würzl“, který seženete v prodejnách zdravé výživy. Nemáte-li v oblibě bujóny, můžete použít třeba vegetu :-).

Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi

Nejširší nabídku průvodců a map Austrálie (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz

KNH

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: