Corn Fritters je na přípravu nenáročná, a přitom originální chuťovka. Připravuje se ve dvou variantách: na slano nebo na sladko, proto i fotografie je rozdělena na dvě části.
Co potřebujeme:
– 10 dkg polohrubé mouky
– 1 vajíčko
– 1 čajová lžička jedlé sody
– 400 g mražené kukuřice (nebo 1 konzerva sterilované kukuřice)
– 4 polévkové lžíce mléka
A dáme se do toho:
1) Smícháme mouku a jedlou sodu.
2) Přimícháme mléko a žloutek, našleháme bílek a opatrně vmícháme.
3) Kukuřici krátce rozmixujeme a také přidáme do směsi, čímž vytvoříme základ pro smaženky.
4) Směs nabíráme lžičkou a bochánky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji 3 – 5 minut.
5) Smaženky odkládáme na ubrousek, aby okapal přebytečný olej.
6) Hotové smaženky můžeme podávat ve dvou verzích: na slano posypané strouhaným sýrem, nebo na sladko posypané cukrem a v ozdobném košíčku.
Doba přípravy:
přibližně 30 minut
Dobrou chuť Vám přejí Táňa a David Kučerovi
Nejširší nabídku průvodců a map Austrálie (turistických, cyklistických, horolezeckých a jiných) najdete v prodejně a na eshopu KnihyNaHory.cz