Gallo pinto, empanady, nebo batido. Jaké pokrmy se skrývají za těmito exotickými názvy?
Svět je veliké a rozmanité místo plné přírodních krás, výtvorů člověka sahajícím za hranice mysli a nespočtu rozmanitých kultur. A všude tam v těch dálkách se nestravují knedlíky a gulášem. Rozšiřte si své obzory a zažijte nefalšovanou exotiku na talíři! Ochutnejte švába nebo červa! Ochutnejte exotiku na talíři!
Máte nápad na nějaký skvělý recept do ešusu? Podělte se s kolegy cestovateli a načerpejte zase jejich nápady!
Pro početný čínský národ bylo jídlo a jeho příprava vždy v centru pozornosti. Stálá hrozba hladu naučila Číňany jíst vše, co se v nejbližším okolí vyskytovalo. Snaha zužitkovat všechny poživatelné suroviny dala vzniknout neuvěřitelnému množství pokrmů a kuchařských postupů.
V Nepálu se setkávají chutě dvou kulinářských velmocí – Indie a Číny, jež společně vytvářejí úpravy jídel, jaké uspokojí chutě každého.
Brazílie se neustále potýká s častým porušováním lidských práv i s vysokou kriminalitou.
Jaký je rozdíl mezi spropitným, bakšišem a úplatkem?
Madeiře se také přezdívá ostrov věčného jara. Krásné hory a rozmanitá příroda leží díky dobrému leteckému spojení doslova na dosah ruky. Ač jsou břehy ostrova omývány studeným Atlantickým oceánem, zasahuje zde Severoatlantský proud, který vytváří unikátní klima mírného podnebí. Přes léto je tu příjemných 25 °C a v zimě průměrná denní teplota neklesne pod 17 °C. To činí ostrov vhodný k návštěvě v kteroukoliv roční dobu.