Články


Jak se fotí v noci
Nezařazené

Jak se fotí v noci

Řekněme si rovnou, že špatně a bez stativu se prostě neobejdete. Nicméně i tady se dá leccos zvládnout.  Navíc jsou noční fotky poměrně „levnou krásou“. Jak na ně?

528 dní v Pákistánu
Knižní tipy

528 dní v Pákistánu

528 dní v Pakistánu je kniha Libora Michvocíka a zároveň  doba, kterou strávil jako odpadový expert v Pákistánu v Kašmíru ve městě Bagh.

Watertonské toulky za medvědy a krásnými výhledy z Mt.Lineham
Národní parky a přírodní skvosty

Watertonské toulky za medvědy a krásnými výhledy z Mt.Lineham

Drsná příroda kanadských hor vybízí tuláky k putování. Nacházíte místa, která mají podle indiánského popisu velmi blízko k branám nebeským. A možná potkáte i medvědy.

Dobrovolníkem v Jemenu
Dobrovolnictví

Dobrovolníkem v Jemenu

Jemenské Girls World Communication Center leží skryté za velkými kovovými vraty v jedné z postranních uliček nedaleko hlavní třídy Zubeiri street. Dobrovolníci společnosti INEX se zde věnují podpoře žen a dívek v jejich cestě za vzděláním.

Pralesem do Cedar Bay
Cestopisy a reportáže

Pralesem do Cedar Bay

V některých klimatických pásech není jednoduché podniknout vícedenní trek. Tím větší je radost, pokud se na takovou nepohodlnou, o to však dobrodružnější cestu vydáte. Nahlédněte tedy s námi do australské divočiny. Dojdeme až k Cedar Bay!

SLEVA V KLUBU CESTOVATELŮ
Nezařazené

SLEVA V KLUBU CESTOVATELŮ

SLEVA V KLUBU CESTOVATELŮ Zákaznickou slevu 10% na kompletní nabídku Klubu cestovatelů (s vyjímkou obědových poledních menu) můžete získat jako: – majitelé studentského průkazu ISIC či jiného průkazu o  studiu (např. Index) – průvodci a majitelé zákaznických karet CK Kudrna – členové International student clubu (ISC) při Masarykové univerzitě v Brně – cestující Student Agency – držitelé studentských Karet mládeže EURO<26 – majitelé průkazu stálého zákazníka Někdy však ke slevě stačí i pouhý úsměv….;o)

JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK
Nezařazené

JÍDELNÍ A NÁPOJOVÝ LÍSTEK

Klub cestovatelů – arabská restaurace s čajovnou

Augrabies &#8211; řeka v měsíční krajině
Je článek u země, ale zároveň není cestopis ani zajímavé místo

Augrabies – řeka v měsíční krajině

Název Augrabies, který dal vodopádu na jihoafrické řece Oranje Švéd Hendrik Jakob Wikar, je odvozen od namského slova „Aukoerebis“, což znamená „Místo velkého hluku“. Zatím se tu však v tichosti dostanete do tajemného dávnověku naší planety.

Namibie &#8211; Windhoek a Swakopmund
Je článek u země, ale zároveň není cestopis ani zajímavé místo

Namibie – Windhoek a Swakopmund

Namibii jsem navštívil v říjnu 2009. Byla to taková cesta narychlo, protože jsem se přidal ke dvěma charitativním pracovníkům z Německa a Rakouska, kteří dohlížejí na jeden projekt v této zemi. Z toho také vyplývalo určité omezení pohybu, protože oni tam byli již po několikáté a samotnému se mi do delších cest moc nechtělo. Během necelých tří týdnů jsem tak mohl poznat jen Windhoek a Swakopmund a podívat se do národního parku Naukluft.

Dovolená ve střední Americe aneb lidé na druhém konci světa
Národní parky a přírodní skvosty

Dovolená ve střední Americe aneb lidé na druhém konci světa

El Salvador, země, kterou  běžný Evropan – natož  Čech – hned tak nenavštíví, je nejmenší,ale nejhustší osídlený stát v celé střední Americe. Je menší než Morava a  je jedinou zemí ze středoamerických států,který nemá kontakt s Atlantikem. Mají tu více než pětadvacet vulkánů. Nejdelší řeka Rio Lempa měří 300 kilometrů. Hlavním přístavem je Acajutla a největší jezero se jmenuje Lago de Ilopango.2 730 metrů měří Cerro El Pital a je nejvyšší horou.Nejvyšším vulkánem je De Santa Ana s 2 365 metry.Hlavní město San Salvador má  2 224 000 obyvatel. Nemají tady metro,ani tramvaje.Časový posun je – 7 hodin,oproti nám.