Články


Lefkada: Modrá perla Jónského moře
Ostrovy a pláže

Lefkada: Modrá perla Jónského moře

Lefkada patří mezi jónské ostrovy a její pobřeží omývá náramně čisté a úchvatně zbarvené Jónské moře. Další velkou předností je stabilní počasí – v hlavní sezóně, která začíná koncem května a končí na přelomu září a října, zaprší jen ojediněle.

<strong>Extremadura – španělská turistika bez turistů</strong>
Města

Extremadura – španělská turistika bez turistů

Extremadura je chudým krajem s bohatou minulostí. 250 kilometrů západně od Madridu vás tak čeká trochu jiné Španělsko. Omšelé, liduprázdné, ale půvabné.

Uprostřed ničeho v Mohavské poušti
Národní parky a přírodní skvosty

Uprostřed ničeho v Mohavské poušti

Poté co jsme po západu slunce opustili Los Angeles, otevřel se před námi pohled na donekonečna se táhnoucí rovnou dálnici. Takový pohled nás provázel následující dva týdny, jenom okolní krajina se v každém okamžiku měnila

Největší festival iberoamerické kultury a tance Ibérica slaví 20 let
Aktuality

Největší festival iberoamerické kultury a tance Ibérica slaví 20 let

Festival iberoamerické kultury Ibérica přiveze do Česka od 16. do 25. června španělské hvězdy flamenka. Chybět nebude ani gastronomická část festivalu na nádvoří brněnské Staré radnice, které provoní paella, gazpacho, empanady, burrito, tapas a další typické španělské a jihoamerické pochoutky.

Toruň
Města

Toruň

Vznik jednoho z nejkrásnějších polských měst mají na svědomí křižáci a po staletí se zde střetávaly – v pozitivním i negativním slova smyslu – vlivy německé i polské. V 19. století se stala z Toruně díky poloze na pomezí pruského a ruského záboru obrovská pevnost, jejíž prvky jsou dodnes zachovány jak ve městě, tak i v jejím blízkém okolí.

Pláže, potápění i canyoning. Na Korsice zažijete vše
Ostrovy a pláže

Pláže, potápění i canyoning. Na Korsice zažijete vše

Korsika s 1 000 km úchvatného pobřeží je snem milovníků pláží se směsicí bílých písečných zátok a oblázkových zálivů, které jsou považovány za jedny z nejčistších a nejkrásnějších ve Francii. Korsické pobřeží nabízí vynikající příležitosti ke koupání a pro dobrodružnější povahy je zde spousta nabídek vodních sportů včetně plachtění, windsurfingu, nebo jízdy na mořském kajaku.

10 nejkrásnějších míst portugalského Algarve, nejslunnějšího místa Evropy
Města

10 nejkrásnějších míst portugalského Algarve, nejslunnějšího místa Evropy

Dle statistik slunce na Algarve svítí až neuvěřitelných 300 dní v roce. Téměř dvou set kilometrové pobřeží omývané průzračným Atlantickým oceánem nabízí nepřeberné množství písečných pláží, tu malých romantických lemovaných skálami okrové barvy, tu dlouhých prostorných končících za obzorem. Inspirujte se výběrem 10 nejkrásnějších míst Algarve, která byste neměli vynechat.

<strong>Island jako destinace pro gurmány</strong>
Etnokuchyně a recepty

Island jako destinace pro gurmány

Pečená alka, uzený papuchalk, restovaný siven, sleď na sladko, shnilý fermentovaný žralok nebo steak z velryby. Zní to docela šíleně, že? Ale vězte, že Island je schopen vás svojí kuchyní ohromit.

SOUTĚŽ: Vyhrajte praktický cestovatelský balíček TEVA UKONČENA!
Soutěže

SOUTĚŽ: Vyhrajte praktický cestovatelský balíček TEVA UKONČENA!

Po roce vám opět přinášíme soutěž se značkou Teva. Letos 3 z vás odměníme praktickým cestovatelským balíčkem od této značky.

Hurá k Baltu! &#8211; Poznaň
Kulturní památka

Hurá k Baltu! – Poznaň

Počínaje 25.5. vám postupně během 6 týdnů představíme společně s Polskou turistickou organizací 6 zajímavých měst, ležících přímo u tras z Čech a Moravy k baltským plážím. Odpočiňte si během cesty na pár hodin v krásných historických kulisách, ochutnejte místní speciality, udělejte si krátkou procházku nebo skočte do některého ze zajímavých muzeí. Náš severní soused určitě stojí za bližší poznání.