Články


Chuť Japonska
Etnokuchyně a recepty

Chuť Japonska

Stále živé chrámy, samurajské hrady, tradiční zenové zahrady i moderní Tokio vás při návštěvě Japonska pohltí stejně jako místní kuchyně a její tajemně znějící pojmy suši, tempura, jakitori, udon a soba, rafute či takojaki, ochutnávku exkluzivního hovězího masa wagjú nevyjímaje. Každý váš den bude plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc nejen z krásy této fascinující země, ale i z jejích chutí.

Lodž
Města

Lodž

Historie „polského Manchesteru“ nemá v oblasti střední Evropy obdoby. Z nevelké obce s několika sty domorodci se během průmyslového 19. století stala textilní velmoc s více než půlmilionem obyvatel.

Severní Kypr vyniká čistou přírodou i nízkými cenami
Kulturní památka

Severní Kypr vyniká čistou přírodou i nízkými cenami

Severní Kypr je ve srovnání s jižní částí ostrova pořád ještě méně obvyklým turistickým cílem. Částečně je to dané menší velikostí, která je zhruba ekvivalentem Libereckého kraje. Cestovní ruch se také na severu politicky rozdělené země rozvíjel později. Stejně jako jih se přitom může pyšnit nejčistší vodou ve Středomoří, kvalitními hotelovými rezorty, unikátními památkami i krásnou, na mnoha místech ještě téměř nedotčenou přírodou. Zdejší rychle rostoucí ekoturismus zahrnuje mimo jiné možnosti pozorování ptactva či květin, cyklistiku i procházky divočinou.

FIXED Voyager: nabíječka a univerzální adaptér pro celý svět
Praktické rady na cesty

FIXED Voyager: nabíječka a univerzální adaptér pro celý svět

Už se vám stalo, že na cestách potřebujete do každé destinace odlišný adaptér? Česká značka FIXED představuje adaptér pro celý svět a nabíječku až na 5 zařízení v jednom, který vám ušetří jak místo v batohu, tak i starosti.

Oblastí Kastílie po Camino del Cid
Města

Oblastí Kastílie po Camino del Cid

Camino del Cid je turistická trasa vedoucí nejen nádhernou oblastí Kastílie, ale i jinými španělským oblastmi jako například La Manchou. Jenže pozor, správně by se tato trasa měla jít nebo jet na kole z Burgosu do Valencie nebo až do Alicante. Proč? Právě v blízkosti Burgosu, který leží v oblasti takzvané Staré Kastilie (dnes Castilla y León) ležící severně od Madridu, se Cid narodil, vstoupil do služeb krále, oženil, byl vyhoštěn pro spory v královské rodině, a je zde také v burgoské katedrále dokonce i se svojí ženou Jiménou pohřben

Dolomity pro horské turisty, ferratisty a cyklisty
Zprávy z firem

Dolomity pro horské turisty, ferratisty a cyklisty

Dolomity jsou horské pásmo na severovýchodě Itálie, které se pyšní nejen nádhernou přírodou, ale také bohatou historií a kulturou. Tato část Alp je od roku 2009 zapsána na seznamu Světového dědictví UNESCO pro svou geologickou a krajinářskou hodnotu.

Kréta: Od plážové idylky po vysokohorské túry
Kulturní památka

Kréta: Od plážové idylky po vysokohorské túry

Kréta je v poslední době mezi českými cestovateli v kurzu. Kolébka prastaré minojské civilizace je rájem jak pro zvídavé jedince hledící do minulosti, tak pro milovníky dlouhých čistých pláží i vyznavače pěší turistiky. Ti si mohou vybrat z nepřeberného množství túr vedoucích na krétské vrcholy (zasněžené někdy až do května), podél mořských útesů a zátok nebo zdejšími proslavenými soutěskami.

Toulání Aletsch arénou
Národní parky a přírodní skvosty

Toulání Aletsch arénou

V zimě lyžařský ráj, v létě oáza klidu. Travnatá úbočí masivu Eggishorn jsou prošpikována cestami a cestičkami i vyhlídkovými trasami. Hlavní kulisou všech výletů je největší alpský ledovec Aletsch.

Štětín
Města

Štětín

Je Štětín přímořským městem? Ano i ne. Bílé baltské pláže tady sice nenajdete, ale Odra se za jedním z mostů v centru mávnutím kouzelného proutku mění v vnitrozemské mořské vody, které mají svá pravidla především v lodní dopravě.

Léto v pohybu – se spinanga nebo na horách
Zprávy z firem

Léto v pohybu – se spinanga nebo na horách

Letní dny jsou skvělé v tom, že je v nich dlouho světlo, teploty jsou příjemné a energie všech lidí je na maximum. To je ideální kombinace na to, vyzkoušet něco nového, vydávat se na výlety nebo túry. Pokud tedy ještě nemáte plán na léto je nejvyšší čas začít pánovat!