Články


Na sever Kalifornie
Národní parky a přírodní skvosty

Na sever Kalifornie

Za Severní Kalifornii se někdy uvádí oblast až nad San Franciscem, jindy již od Bakersfieldu, kde končí pouště a začínají horské lesy. Nás v této oblasti nejvíc zajímaly mohutné Sekvoje, Yossemický národní park a jezero Tahoe, kde byl natáčen druhý Kmotr. A samozřejmě jsme se těšili i na květinové centrum Hippies, San Francisco.

Množství historických památek uprostřed krásné přírody nabízí nejstarší křesťanská země světa, Arménie
Křesťanství

Množství historických památek uprostřed krásné přírody nabízí nejstarší křesťanská země světa, Arménie

Poblíž hranic Evropy a Asie leží v horách na jihu Zakavkazska menší vnitrozemský stát Arménie, kterého si však při zběžném pohledu na mapu jen sotva všimnete. Tato drsná země obklopená mohutnými horami nepatří zrovna k vyhledávaným turistickým destinacím, přesto zde však najdeme mnoho atraktivních míst, které stojí za pozornost.

Nejkrásnější řecké ostrovy, kde si budete připadat jako ve filmu
Ostrovy a pláže

Nejkrásnější řecké ostrovy, kde si budete připadat jako ve filmu

Řecko je perfektní turistickou destinací pro své nádherně průzračné moře, vynikající kuchyni, pestrou historii, bohaté přírodní krásy a bodrou povahu místních, jíž mnozí filmaři využívají pro své slavné komedie jako Moje tlustá řecká svatba či Mama Mia.

Na turecké riviéře si vybere každý podle svého gusta
Kulturní památka

Na turecké riviéře si vybere každý podle svého gusta

Tureckou středomořskou riviéru zosobňuje obrovské množství špičkových hotelových rezortů, jež jsou cenově dostupné i pro průměrně vydělávající Čechy. Rozsáhlá pobřežní oblast země rozkročené mezi Východem a Západem je ale v mnoha ohledech unikátní a její bohatství dalece převyšuje hodnotu čistého a po většinu roku příjemně teplého moře. K onomu bohatství patří mimo jiné impozantní pohoří Taurus, které se zdvihá přímo od moře, početné památky včetně zachovalých antických staveb a další civilizační i přírodní skvosty v čele se slavným Pamukkale.

Život mezi Izraelci
Aktuality

Život mezi Izraelci

„V článku popisuji několik oblastí života, se kterými se denně v Izraeli setkávám, a kde vnímám odlišnosti oproti české společnosti“, říká Gabriela Kahoferová, Češka žijící již třetím rokem v Tel Avivu.

<strong>Alcobaça a Tomar – trochu jiné Portugalsko</strong>
Města

Alcobaça a Tomar – trochu jiné Portugalsko

Estremadura a Ribatejo jsou regiony mezi Lisabonem a Coimbrou. Navzdory mnoha architektonickým klenotům, právě tuto lokalitu turisté většinou míjejí v honbě na druhou stranu Portugalska.

SOUTĚŽ: Vytvořte itinerář cesty a vyhrajte jízdenky od FlixBus &#8211; UKONČENO
Soutěže

SOUTĚŽ: Vytvořte itinerář cesty a vyhrajte jízdenky od FlixBus – UKONČENO

Společně s autobusem FlixBus jsme si pro vás připravili soutěž o otevřenou jízdenku. Vaším úkolem je pouze vymyslet co nejlepší a nejzajímavější itinerář cesty na víkendový výlet po Evropě.

Řecký Zakynthos – ostrov bílých útesů
Cestování s dětmi

Řecký Zakynthos – ostrov bílých útesů

Jónské ostrovy patří k nejzelenějším oblastem Řecka. Mají nejvíce vláhy, mírnější klima a byly v rozhodujícím období antického drancování lesů tak trochu stranou zájmu. Díky tomu můžeme odpočívat v borových lesích a vnímat typickou středomořskou vůni cypřišů a řev cikád.

Bulharsko: Za málo peněz hodně muziky
Města

Bulharsko: Za málo peněz hodně muziky

Neradi byste si odpustili rodinnou dovolenou u moře, ale nechcete se trmácet příliš daleko ani nadmíru vyčerpat rozpočet? Pak právě Bulharsko může být dobrou volbou. Jihobalkánská země vyniká v rámci EU nízkou cenovou hladinou, příjemnými širokými plážemi se zlatavým pískem a čistým mořem, vynikající kuchyní i velkým množstvím přírodních krás a památek, za nimiž můžete vyrazit z hotelu na pobřeží. Místní resorty navíc procházejí rychlou modernizací. Za zmínku stojí i dobré dopravní spojení – u Černého moře můžete být z Prahy po dvouhodinovém přímém letu.

Bulharsko chutná jedlíkům, vinařům i pivařům
Etnokuchyně a recepty

Bulharsko chutná jedlíkům, vinařům i pivařům

Komunismus ani kapitalismus v Bulharsku dosud nezlikvidovaly tradiční malovýrobu. Platí to o řemeslných dílnách, ve kterých vznikají ručně tkané vlněné koberce a deky, keramika nebo výrobky ze dřeva. Produkty z těchto manufaktur jsou ideální suvenýry a dárky, které v Bulharsku seženete za příznivé ceny. Také bulharské potraviny z velké části dodnes vznikají neprůmyslově, „po staru“ a mají tak jaksi přirozenou biokvalitu.