Daniel Pečeňa

Ve své fotografické tvorbě se zaměřuji především na krajinu a architekturu. Zajímá mě jak společnost přetváří, tvaruje či využívá životní prostředí a jaké vlivy přispívají ke změnám v našem okolí. Vedle fotografie se věnuji i psaní článků do českých časopisů (např. Xantypa). Mé fotografie byly publikovány i v zahraničích časopisech (např. TNT magazine, The Sunday Times magazine, Amateur Photographer). V současné době žiji v Londýně. www.danielpecenaphoto.com


Články autora

Hongkong nabízí 41 kempů, kde můžete zadarmo přespat a poznat tuto zemi zcela jinak
Aktuality

Hongkong nabízí 41 kempů, kde můžete zadarmo přespat a poznat tuto zemi zcela jinak

“Jedeme stanovat do Hongkongu” byla věta, která téměř každého překvapila. Většina lidí má představu Hongkongu jako velkoměsta plného lidí a mrakodrapů. Tenhle názor přirozeně odpovídá realitě místa. Ovšem detailnější pohled také ukazuje převážně kopcovité vnitrozemí a více než 260 ostrovů rozesetých v Jihočínském moři.

Tuniský amfiteátr El Džem
Cestopisy a reportáže

Tuniský amfiteátr El Džem

Malé tuniské město El Džem, ležící nedaleko od břehů Středozemního moře, ukrývá  ve svém nitru třetí největší amfiteátr bývalé Římské říše. Majestátní stavba zde připomíná vzestup i pád staré civilizace, která kdysi sahala až do severní Afriky.

Putování po hradech Džebelu Ansaríja
Cestopisy a reportáže

Putování po hradech Džebelu Ansaríja

Pusté a krásné hory, kam oko dohlédne. Kraj křižáckých válek se rozkládá v pohoří Džebel Ansaríja, jež odděluje pobřeží omývané Středozemním mořem od úrodné planiny střední Sýrie. Tudy putovaly evropské hordy, které za sebou nechaly majestátní středověké hrady.

Brusel – malé velkoměsto
Je článek u země, ale zároveň není cestopis ani zajímavé místo

Brusel – malé velkoměsto

Až na druhý pohled je Brusel pulsujícím místem, které oplývá životem. Hlavní město Belgického království a zároveň jedno z politických center Evropské Unie i NATO tvoří s jedním milionem obyvatel zajímavou mozaiku kulturní Evropy.