Pavlína Melicharová

Vystudovala Hotelovou školu ve Velkém Meziřčí, Univerzitu Tomáše Bati, obor sociální pedagogika. Profesně se pohybovala v gastronomii a pracovala na různých pozicích jako manager, district manager v zahraniční stravovací firmě, zástupce ředitele na hotelové škole. Má ráda zdravý životní styl, pohyb, cestování, bytovou architekturu, módu… Před více než třemi lety sebrala poslední zbytek sil a odešla od bývalého manžela, psychopata. Pak se snažila zapomenout na všechno příkoří a velmi složité období. Pokračovala ve studiu, obor couching, pomáhala jako dobrovolník a podílela se na dalších projektech. Před více než rokem se rozhodla pro CESTU KOLEM SVĚTA JINAK. Můžete sledovat na jejích sociálních sítích jako THE TRAVELLING BRIDE – na Facebooku, Instagramu a blogu www.travelling-bride.com.


Články autora

Jak jsem ulovila mahi mahi – rybu větší, než jsem já
Aktuality

Jak jsem ulovila mahi mahi – rybu větší, než jsem já

Je půl osmý a rybář a ještě jeho komplic jsou konečně tady i s kanystrama. Vzhůru na rybolov!

Jak jsem přežila zemětřesení
Historky z cest

Jak jsem přežila zemětřesení

Už jsem tu druhý týden. Je tu hezky, to ne, že ne. Krásná dlouhá pláž a já ji vidím z hotelu jako na dlani. Jenže… je to tu průchoďák. Dávají si tady sraz američtí a kanadští expati, co se sem nebo do okolí přistěhovali. Mají dost času a posedávájí v restauraci a v relaxační části s hamakami třeba celej den. Docela hlasitě klábosí, pijou jedno kafe za druhým….. No a teď před Vánocema je tu spousta ubytovaných hostů a lidí, co přijdou z ulice jen tak na jídlo nebo na drink. Majitelka přistavuje další pokoje, takže jsou tu k tomu řemeslníci, rámus a prach.

RADY NA CESTU: Za co vás mohou zatknout v Hongkongu?
Cestopisy a reportáže

RADY NA CESTU: Za co vás mohou zatknout v Hongkongu?

Pozval mně na oběd, prý speciální, tak to jsem zvědavá… z hladu už mám taky šikmé oči. Ráno jsem vstávala brzy, abych byla u sochy Velkého Budhy první. Nesnídala jsem, což se ukázalo jako velmi strategické při šílené jízdě klikatýma serpentýnama.

FOTOREPORTÁŽ: Na své cestě kolem světa se fotí v místních tradičních krojích. Teď o ní natáčí thajská televize
Aktuality

FOTOREPORTÁŽ: Na své cestě kolem světa se fotí v místních tradičních krojích. Teď o ní natáčí thajská televize

Před 14 měsíci se Pavlína Melicharová vydala na cestu kolem světa. Doposud navštívila vice než dvacet zemí. Na zajímavých místech v každé zemi se fotí v tradičních šatech. Sama sebe. A aby to nebylo tak jednoduché, tak se fotografuje ze zadu. V jedné osobě zastane několik profesí, je jak model, tak fotograf, stylista, kadeřník, designer, správce sociálních sítí. Před třemi měsíci dokončila natáčení pro thajskou televizi.