Eliška Váchalová

Eliška dostala od svého manžela neobvyklý svatební dar - jejich společnou cestu životem započali společnou cestou kolem světa. Po 142 dnech se vrátili domů se vzpomínkami, na které nikdy nezapomenou. Zažili cyklon i zemětřesení, viděli divoké koně, klokany, velryby, poznali krásu slonů, všechny barvy moře a oceánů, chudobu a vstřícnost lidí a sílu přírody po celém světě. Od té doby si také mnohem více váží bezpečí a klidu domova.


Články autora

Kostarika: perla Střední Ameriky
Aktuality

Kostarika: perla Střední Ameriky

Costa Rica v překladu znamená bohaté pobřeží a na žádnou jinou zemi by tento název neseděl lépe. Nabízí tolik nádherných míst k navštívení a tolik aktivit, že i celý měsíc není k návštěvě dostačující. Pro nás je to jedna z nejkrásnějších zemí, které jsme zatím navštívili. A turisticky není tolik komerční jako jiné destinace.

Odpočinek na hinduistickém Bali a dobrodružství na divokém Lomboku
Hinduismus

Odpočinek na hinduistickém Bali a dobrodružství na divokém Lomboku

Bali je malý indonéský ostrov, který ukrývá plno pokladů. Tohle oblíbené turistické místo nabízí krásné pláže, sportovní zážitky a nádherné chrámy. I když někdo může říct, že se jen hemží turisty, je nádherný a místní hinduistická kultura a usměvaví lidé stojí za návštěvu. Naopak jiný indonéský ostrov, sousední Lombok, je o něco divočejší a můžete na něm ještě zažít tu „pravou“ Indonésii.