Romana Grodzová

Romana Grodzová

Pocházím z Hradce Králové, kde jsem vystudovala gymnázium a následně farmacii, kde jsem se seznámila se svým budoucím manželem. Naše první seznámení s Afrikou bylo Maroko, tenkrát ještě s CK. Zlomovým rokem byl rok 2008, kdy jsme navštívili Madagaskar a propadli kouzlu Afriky. Od té doby navštěvujeme Afriku pravidelně každý rok. Navštívili jsme např. Benin, Gabon, Niger, Kongo, Zambii atd. Učarovala nám hlavně příroda, ale také úžasní lidé, kteří stále udržují své tradice a zvyky. I když v průběhu let vidíme, jak toto pomalu mizí a neúprosně nastupuje globalizace. V naší cestovatelské dvojici jsem hlavní plánovač a organizátor cest. Focení se věnuji jenom okrajově, začínám ale postupně koketovat s natáčením videí. O našich cestách se více dozvíte na www.grodzafrica.cz


Články autora

Niger- Když muži chtějí být nejkrásnější
Domorodá etnika

Niger- Když muži chtějí být nejkrásnější

Vydejte se s námi do země, kde karavany velbloudů putují vyprahlou pouští, kočovníci pasou svá stáda a lidé v poušti žijí jako za starých časů. Najdete tu nejkrásnější duny Sahary, starobylá pouštní města a oázy jakoby vystřižené z knihy pohádek Tisíc a jedna noc. Setkat se tu můžete i s příslušníky původních kmenů oslavujících mužskou krásu při rituálu Gerewol, do jehož organizace se snaží zasáhnout i vládní činitelé s cílem přilákat zahraniční turisty.

Elegáni z Kinshasy
Domorodá etnika

Elegáni z Kinshasy

Kinshasa je hlavní město Demokratické republiky Kongo a se svými 17 miliony obyvatel třetí největší aglomerace v Africe. Leží na pravém břehu řeky Kongo přímo naproti  Brazzaville, hlavního města sousední Republiky Kongo. Tato dvě města jsou radikálně odlišná. Klidné a spořádané Brazzaville versus bouřlivá a neklidná Kinshasa.