Eva Táborská

Po studiu ekonomie na Západočeské Univerzitě v Plzni odjela do Austrálie, kde procestovala nejen kus tohoto krásného kontinentu, ale i Nový Zéland. Tehdy propadla vášni cestování. Baťůžkaření se spolu s fotografováním stalo jejím možná už celoživotním hobby – samozřejmě vedle jejího hlavního koníčku - koní. V dalších letech procestovala jihovýchodní Asii a zamířila do Velké Británie za prací, kde se zrodil nápad na celoroční cestu kolem světa. Jako společníka si vzala Krtečka, se kterým jsem všechny nástrahy takového výletu zvládla a živá a zdravá se vrátila zase zpátky domů.


Články autora

FOTOREPORTÁŽ: Barvy kmenů Papuy Nové Guiney
Domorodá etnika

FOTOREPORTÁŽ: Barvy kmenů Papuy Nové Guiney

Při svých cestách ráda navštěvuji země, kde na ulici potkáte více místních lidí než turistů a kde si stále udržují svoji kulturu i přes nezadržitelný vliv západního světa. Země, kterou ještě nezasáhla turistika v tom pravém slova smyslu, je právě ostrovní stát ležící v Oceánii, Papua Nová Guinea.

Nikaragua, země plná tradiční kultury a houpacích sítí
Je článek u země, ale zároveň není cestopis ani zajímavé místo

Nikaragua, země plná tradiční kultury a houpacích sítí

Když se řekne Nikaragua, vybaví se mi velká houpací síť zavěšená ve stínu a v ní odpočívající domorodci. Čas na siestu se najde vždycky a o poklidné místečko také nouze není.