Vietnamská kuchyně je jendou z nejbohatších na světě. Každý den budete ochutnávat nové speciality a nikdy nebudete mít pocit hladu.
Jídlo ve vietnamu dostanete na každém kroku a prakticky nikdy tady nemůžete mít hlad, protože ulice jsou přímo přeplněné pouličními stánky a sympatickými restauracemi.
Základem dne bývá pro Vietnamce zpravidla silný vývar Phó, který si můžete dát s hovězím masem, kuřecím masem, ale i kervetami. Plnou misku Vietnamci servírují se spoustou plochých rýžových nudlí a zeleninou. Pokud ji chcete jíst opravdu tradičně, nezapomeňte si do ní kapnout citrón.
Další jídla dne se velmi často točí okolo nudlí a rýže v mnohých podobách. Nicméně vás překvapí tisíce úprav a příchutí, díky nimž budete každý den ochutnávat nové jídlo:
- Bún Chá: Grilované vepřové s tenkými rýžovými nudlemi a zeleninou.
- Bánh cuốn: Dušené rolky z rýžového těsta plněné masem, zeleninou a houbami.
- Nem cuốn: Čerstvé plněné rolky z rýžového papíru.
- Nem rán: Smažené rolky z rýžového papíru.
Překvapí vás také fakt, že si prakticky všude dáte skvělé křupavé bagety.
Samotnou kapitolou je vietnamská káva, která voní po čokoládě a má naprosto lahodnou chuť. Vietnamci ji servírují se sladkým kondenzovaným mlékem. Můžete si ji dát také vychlazenou a s ledem.