Ahoj, snazim se najit nekoho, kdo se letos taky chysta pracovat na Aljasce ve fabrice na zpracovani lososu. Mozna by bylo fajn se s nekym seznamit jeste pred prijezdem:) Ja konkretne budu pracovat od cervna do zari v Cordove. Nekdo dalsi?
Pres http://www.pracenaaljasce.cz se domluvis na praci, pak nejspis nasleduje osobni setkani, kde ti jeden z manazeru rekne o praci vic. Pokud se ti prace libi, staci se domluvit na konkretnim datu, kdy tam hodlas pracovat (sezona je od pulky kvetna do zari), nechas si napsat smlouvu, zajdes do Student agency kvuli vizu, a pak je jeste docela dost vyrizovani. Musis zajet na americkou ambasadu do Prahy, koupit letenky atd, ale kazdy vylet neco stoji, tak se s tim musi pocitat. Na http://www.studentagency.cz je o teto praci taky dost informaci (v sekci Work&travel). Musis ale pocitat s tim, ze pocatecni investice neni nejmensi – platis si letenku na Aljasku (cca 30 000), poplatek agenture (asi 12 000 v prepoctu – zahrnuje i pojisteni na 4 mesice a obstarani formulare pro vyrizeni viza J1, diky kterymu muzes v USA pracovat max 4 mesice a dalsi mesic cestovat), vizum nevim kolik stoji. A pak zalezi na mistu, kam jedes – nekde mas ubytovani a stravu zadarmo, zato nemas jiste, jestli bude kazdy den prace. Zalezi na kazdym. Muzes se dostat bud do pomerne velkyho mesta Anchorage, mezi hory do mensiho mestecka Cordova nebo treba do Togiaku, coz je temer liduprazdne misto, kde neni skoro nic krome par chudych domecku, fabriky a navic je tam zakaz konzumace alkoholu… Co se tyce zkusenosti, tak mam par kamaradu, co uz neco podobneho absolvovali, vzdycky se jim investice vratila a jeste si celkem dost vydelali. Ja sama jedu poprve.
Abych nezapomnela, ma to jeden hacek – praci nabizi jen studentum denni formy studia VS nebo VOS. Urcite mrkni na ty odkazy, kde se dozvis vic at uz o mistech, kde se pracuje, nebo o podminkach. Muzes kouknout i na videa primo z fabriky, taky je najdes v odkaze.
Mnoho lidi ale jezdi na Aljasku na vlastni pest, fabrik je tam vic nez dost a skoro na jistotu muzu rict, ze tam praci najdes.
Nam slibuji pres 7 dolaru za hodinu, po odpracovani 40 hodin za tyden se plat zvysuje na neco malo pres 11 dolaru/hodinu. Pracuje se 7 dni v tydnu, na zacatku sezony nekdy i 16-20 hodin denne, na konci uz min. Tak uvidim, co je na tom pravdy:)
ahoj, muzu se zeptat na podrobnosti?:) a co je na tom vtipneho?
Vtipne to je. Ale vtipnejsi to bude az zjistite jaka je to blbost ( RYBARNA NA ALJASCE ).
Sice netusim, proc by to mela byt blbost, ale klidne muzes rict vic. Co ti nesedi? Vzhledem k tomu, ze jedu poprvy, tak jakykoli postrehy uvitam…
Nebudu ztracet cas. Kdyz ti reknu, ze je to blbost stejne tomu nebudes verit. Chybama se clovek uci a proto stastnou cestu do RYBARNY!
jezis to ti jde o to, ze jsem zamenila vyraz rybarna s vyrazem fabrika na zpracovani ryb nebo co? Navic v tom prispevku nize je to vysvetleny… Kdyz mas potrebu se k tomu takto vyjadrovat, prosim, ale aspon dokonci myslenku misto toho svyho „nebudu ztracet cas“. Dik za info
Mas na vybranou. Bud je to 100% ojeb anebo tam let a budes pracovat v rybarne, ale vezmi si na to dopredu pujcku, abys pokryla vsechny naklady. Tuto pujcku muzes v pohode splacet po navratu z Aljasky. Sbohem…
Jen bych chtěla reagovat – mám kámoše který na Aljašce dělal v rybárně/fabrice na ryby. takže to žádná sranda není. Je to pěkná dřina 🙂
Hej, bacha, ojeb to nebude. Znám lidi, co tam byli a prý si i něco málinko dovezli. Problém je v tom, že je to naprosto příšerná práce, otročina od nevidím do nevidím, pořád člověk zmáchanej od hlavy k patě, smrad z ryb se nepočítá. Prý se spávalo v nějakým stanu. Prý je to peklo. Ale to bylo tak 4 roky dozadu…
No kamaradi rikali, ze si vydelali celkem dost. Vsichni pak mohli na dva tydny na Havaj, do Kalifornie nebo Nexika, tak to asi zas tak malo nebude. A rozhodne si nemuseli brat pujcku. To, ze Mr.Salmon nema dobry zkusenosti, znamena, ze bud poradne nemakal, nebo si nasel praci u neprovereny fabriky, to je cely.
Ja samozrejme vim, ze nebudu spat ve ctyrhvezdickovym hotelu a ze budu pracovat od nevidim do nevidim, ale ja se tam nejedu rekreovat. Takze pocitam s tim, ze to bude drina a nic jinyho. Co se tyce clanku, kde lidi popisujou, jak je strasne bolely slachy jeste pul roku po praci, tak nevim, co je na tom pravdy, moji znami takovej problem rozhodne nemeli.
Vim ze je podminka byt studentem denniho studia VS nebo VSO.
Pro nas kteri nejsme studenti, je mozne se prihlasit na VS alespon na jeden semestr? Pokud vim tak se za to plati, ale normalne potvrzeni o studiu by clovek dostat mel.
Je tedy tato moznost realna?
A kdy presne je potreba odevzdat potvrzeni o studiu? Staci tedy v zari poslat agenture, ktera zprostredkovava tuto praci, potvrzeni o studiu a pak uz se nezkouma zda dotycny jeste studuje?
Myslim ze nejaka moznost pro lidi co nejsou studenti bude. Co neni, muze byt.
Jedna rybarna je v Ostrave ( Zaydlar ) a druha na Slovensku ( Kusnir ). Zbytek je dobra fantazie vsech co v tom jednaji a vydelavaji na takovych blbeccich jako jses ty.
Ale já nikam nejedu a tak asi píšeš jen o sobě.
nevim co myslis tim svym zaclanenim. Ja tu jen hledam lidi, co maji ZAJEM se o tom se mnou bavit, co jedou pracovat stejne jako ja, jak si muzes precist v uvodnim prispevku. O tom, jak to probihalo, se tu samozrejme milerada podelim, kazda zkusenost je dobra. Cist to nemusis, a ego si napravuj nekde jinde:) Preji prijemny den.
Take preji prijemny den a dobry vydelek.
Ty(Salmone) musíš mít asi velkej problém sám se sebou,jinak to není možný.
Když jsi tak znalej ohledně zpracování ryb na Aljašce,tak proč nenapíšeš něco k věci a jen napadáš petu?
Takovejch pár větiček a náznáků o ničem,snažící se bezdůvodně shodit druhýho umí každej kašpárek…
Možná to bude ale tím,že ani nemáš co napsat…
Honzi, díky:) To není ani třeba, ono takovejch podobnejch „kašpárků“ je na netu plno, převážně se teda vyjadřují v politických diskuzích, a rozhodně nestojí za to se zabývat jejich názory:) Já jsem jen doufala, že to tu bude jiné, ale koukám, že i na tak prima webu se najdou tací, kteří nutně musí do někoho valit. Co ty, nemáš nějakou zkušenost s prací v zahraničí?
Nemam.
to peta: Závidím ti, že jsi mladá a mužeš dostat prac. vizum pro studenty. Pár let jsem v usa strávil. V mé době tam pracovali taky češi. Ale ,,zlatá,, 90. léta v usa jsou už pryč. Asi nejprve zkus weby těch společností, co tam mají fabriky. Na březích.Jestli pojedeš,a tam to nedopadne, připrav si 2.variantu práce.Ať si tam přece jen trochu popracuješ, když už tam budeš. Možná lepší,než odjedeš, kdyby sis zjistila na inzerci jestli není problém dostat job(např.www.chicago.com). Jo a neriskuj to s pár dolary v kapse.
Ahoj:) díky za rady. Pevně věřím, že to bude přes Student agency v pohodě. Co jsem slyšela, tak na Aljašce se vždycky nějaká práce najde, ať už v nějaké fabrice, nebo třeba v NP Denali – kamarádka si tam loni vydělala během dvou měsíců kolem 4000 dolarů, tak to nebude nejhorší. Škoda jen, že jsem nemohla zažít ty „zlaté časy“ v 90. letech. To muselo být fakt zajímavý:)
No to teda bylo zajimavy…
Salmone(immigration officer),ty musíš bejt velkej duševní mrzák,když jsi takovej ,,hrdina´´a v diskuzi(i když z tvý strany o diskuzi nejde)si měníš jména a dokonce přebíráš jména svých oponentů.
Na tobě je vidět,jak člověk,kterej nezvládá život a nedaří se mu je plnej nenávisti a aspoň tímto anonymním stylem přes internet si svoje zlo vybíjí na druhejch…
Udělej něco se sebou ,,duchaplný člověče´´…
Jo to byly fakt skvělý časy. Objevil jsem se v 97.v New Yorku a neuměl ani slovo english. Protože moje generace měla ve škole ruštinu.Byla to doba nelegálů. Hodně podvodníků z Čechistánu, ale občas taky nějakej polskej.Ale to vše nic neznamenalo, protože práce bylo dost a člověk vydělal ikdyž ho třeba,,nějakej slovan ze začátku podfoukl.Doklady nebyl problém.Řidičák, SSN, ID.Jak říkám časy, co se už nevrátí. Good luck
Ten chudák Salmon se najednou přejmenoval na Honzu a myslím,že i na immigration officer,poslední 2 odpovědi jsou od něj a ne ode mne…
V 90letech to muselo bejt Péťo zajímavý,aspoň co jsem slyšel a přeju ti,ať ti to na Aljašce vyjde.
Ahoj:) Takový lidi mám nejradši:D Mně se ty odpovědi nějak nezdály.. O Aljašce dám určitě vědět, aby bylo konečně jasno, kdo má pravdu. Já samozřejmě nečekám procházku růžovým sadem, budu určitě milionkrát nadávat na všechny ryby světa, ale všechno zlý je pro něco dobrý a jak jsem už psala, nejedu se tam válet, ale tvrdě makat. Tak snad to dopadne
Ahoj, taky jedu od června do září na Aljašku do Cordovy 🙂
Ahoj:) konecne napsal nekdo neco k veci:) Kdyztak muj mail pe******@****am.cz
Ty tam jsi už dávno.
Milá Péťo.
Z takových drsňáků a světa znalců jako je MR.Salamon si nic nedělej, zákeřných hlupáků potkáš v životě dost a nejen na netu.
Nicméně, mám pocit, z Tvých příspěvků, že na spousty věcí koukáš dost naivně. Do zemí jako je například drsná Aljaška, by jsi měla jet jako svérázná ženská s reálným myšlením a možná horším očekáváním, než to ve skutečnosti je, pak nebudeš tak nepříjemně překvapena. A věř, že tak daleko od domova, když něco nefunguje a ještě nemáš okolo sebe někoho o koho se můžeš opřít, tak je to sakra drsné!! Já osobně bych přes agenturu nejela a upřímně řečeno určitě ne přes českou. Podvodníky, jež vidí lehký rychlý výdělek je víc a víc a zneužívají naivity mladých lidí! Co Ti tady ta agentura vyřídí? Máš jistotu, že tu práci zařídí? Sdělili Ti jméno té továrny nebo rybárny? zaplatíš jim 12tisíc!! Jseš si jistá, že máš na ty 4 měsíce pojištění nebo je to nějaká podvodná smlouva. Já jen, že když jedu do Afriky, tak mě stojí pojištění 10tisíc a to ho mám sice na půl roku, ale s 30% slevy u Kooperativy a jsem si jistá, že Aljaška bude v vté samé cenové relaci. Myslíš tedy, že když dáš té agentuře 12tis, tak oni za tebe zaplatí 9tis pojištění? Nevim.nevim. Co bych udělala na Tvém místě, požadovala bych od nich jméno firmy kam máš jít pracovat, našla si ji na netu a kontaktovala je, zda opravdu hledají zaměstnance. Problém ovšem je v tom, že dnes si na internetu může kdokoliv registrovat webovky s jakýmkoliv jménem, takže i v tomto případě to není jisté. Nejspíš bych si také od té agentury vyžádala kontakty na lidi, kteří tam přes ně pracovali a kontaktovala je (od nich nejlépe chtěla vidět pas s vízem). MOžná, že Ti to připadá trochu moc, ale dnes? kdy se to podvodníky jen hemží? Před 8 lety jsem letěla na Zéland, kamarád přítele tam jel právě přes takovou jednu agenturu, která si vzala tenkrát také spousty peněz. On ovšem letěl o dva dny dříve než celá velká skupina lidí, jež tam jeli za prací. Celá ta velká skupina lidí byla zadržena na letišti a poslána zpět se zákazem vstupu na Zéland! To jen jako vložka.
Ještě bych brala, kdyby Ti celá víza vyřídili, ale jen obstarat dokument, který si určitě můžeš najít na netu a nebo si o něj napsat na konzulát? Trochu chudé za 12tisíc?! Kdo se tam za ten poplatek o Tebe postará, když budeš mít potíže?? A co se týče práce? I kdyby to klaplo, tak nevěřím tomu, že to bude dobrá práce za dobrých podmínek. Většinou to jsou galeje za málo peněz.
Nicméně, pokud opravdu jedeš, tak hodně štěstí a dávej na sebe pozor.
Andrea
Andrejko:)
Moc díky za tak dlouhý a obsáhlý vzkaz. Vážím si tvých rad a informací, a zároveň lituji, že jsi měla tak špatné zkušenosti.
Já v té ceně budu opravdu mít pojištění, vlastně ho už mám i doma a zařízené. Do agentury jsem šla až poté, co jsem si zajistila práci přes člověka (resp. ajlašskou fabriku), se kterým mají zkušenosti už moji známí. Do žádného risku bych nešla, rozhodně bych nedávala peníze neznáme agentuře, kterou nikdo předfe mnou neprověřil! Možná moje příspěvky vypadají odvážně, ale jsem si vědoma, že například nemusí být dobrá sezona a že budu co dělat, abych si vydělala na náklady, které do toho dám. Já navíc jedu přes student agency, tak snad nemusím mít strach, že by mě tak známá a zavedená společnost chtěla podvést. Co se týče pracovního víza do USA, takto budu mít aspoň jistotu, že ho dostanu, neznám člověka, který by ho nedostal. Asi by to bylo složitější, kdybych si o něj žádala sama. Možná je levnější hledat si a zařizovat všechno až na místě, ale věř, že když jedu na podobný výjezd poprvé, tak budu ráda za pomocnou ruku, ať už od agentury, nebo od někoho jiného. A oni mi pomůžou s pojištěním, vízem, zahraničním bankovním kontem atd. V ceně mám taky Sevis fee, který se musí v USA platit a jiné. Další rok už to třeba bude lepší a všechno zvládnu sama.
Moc děkuji za užitečné rady, snad si to přečtou i ti, kteří se opravdu chystají investovat peníze do něčeho, co není prověřené. Ahoj, Peťa
Tak tomu teď Péťo nějak nerozumím. Mimojiné líto Ti nemusí být ničeho… já v té velké skupině co je na letišti sbalili a poslali hned zpět do ČR nebyla, já si užívala Zéland 18měsíců bez potíží… ;o))
Ale teď nerozumím co tu píšeš?! ;o( Tak tam jedeš přes Student agency, ta samozřejmě vyřizuje i víza.. Proč tedy platíš agentuře za obstarání formuláře na vízum?? Fabriku kam máš jet jsi si našla a zajistila sama, proč jsi šla do té agentury? Zdá se mi to nějaké zamotané a nebo začínám mít pocit, že tu běží reklama zdarma na služby jakési pofiderní agentury.
Pokud bych letěla se Student agency, práci si našla sama, tak bych určitě nešla cpát peníze nějakým úředníkům za počítačem.
Ale pokud jsi přesvědčená, že je to potřeba, tak jo. Přeji Ti hodně štěstí a pohodu při práci. Hlavně pozor ať nedojde na slova Izzyho… až budeš opravdu v nouzi, tak uvidíš jaká ta agentura je! Hezkou cestu.
Andrea
Nejedna se o zadnou reklamu zdarma, je mi lito, ze to tak vyznelo. Jak jsem psala uz uplne na zacatku, tou agenturou jsem myslela student agency. Jinou agenturu nemam, to by byl prece nesmysl. Ja jsem jen dostala taky radu, at si vizum zajistim prave pres nejakou spolecnost, a SA se mi zdalo jako celkem rozumny (nevim, treba se pletu). Vsechno budu delat jen pres SA, omlouvam se, jestli to vyznelo, ze mam jeste nejakou jinou agenturu. Kdyby mi slo jen o jakysi formular, tak bych se na to vykaslala. Ale od mnoha lidi mi bylo taky receno, ze jednat o pracovni vizum jako jednotlivec se nemusi vyplatit. Nevim co je na tom pravdy, ale vsechny, koho znam, si viza vyrizovali prave pres SA nebo jeste jednu agenturu, ale jmeno si ted nevybavim.
Tak snad jsem to trochu vyjasnila, rozhodne tu nebezi naka reklama, vsak kontakty na nakou pofiderni agenturu nedavam:) A rozhodne dekuju za cas, kterej jsi vynalozila do komentaru:)
Muzu se jen zeptat, co ten Zeland? Strasne moc se tam touzim podivat. Jak je to tam s praci a vydelkem?:) Preju peknou noc, Peta
Nevim proč by se vyřizování víz, a k tomu zrovna do USA nemělo vyplatit jednotlivci…Aljaška je normální civilizovaný stát. SA možná nejsou podvodníci, ale stejně tahají z líných lidí peníze za nepotřebné služby. Péťo nevim jak to děláš, ale mě se ty tvoje příspěvky taky nezdají.
AHOJ, cetl jsem cely clanek nebo tedy presneji konverzaci co tady vedete a pokud muzu prispet urcite bych se priklonil,ze andrea ma pravdu! sam ziji v zahranici a mam dost procestovanou evropu a z mych zkusenosti uz bych nikdy neveril zadne firme at zname ci nezname. nerikam, ze student agency jsou podvodnici,ale programy co zajistuji si clovek opravdu s trochou snahy a pile muze najit sam i presto ze nikdy predtim nebyl za praci v zahranici. ty poplatky opravdu neposkytuji nejaky servis nebo info o dane praci,lokalite a pod. sice ti pomohou s pojistenim a tak dale,ale jak uz jsem rekl a andrea take o tom mluvila vse udes v potizichsi muzes zjistit sama a zaridit si vede vyhodneji nez poskytuji oni. uprime v cizine vzdy bude vse jen a jen na tobe ver mi ze pokud budes v potizich a budes potrebovat pomoc agentura ti ji urcite neposkytne spise budes mit stesti jestli se nekomu dovolasa po nekolika stravenych minutach zjistis ze to nema cenu!
Přesně tak.
Ahojky, nevím jestli tahle diskuze již není pasé, ale chtěla bych se Peti zeptat jak to všechno dopadlo, s přítelem se právě taky přes SA na WAT s brigádou na Aljašce chystáme. Jak ti vyšly peníze? co práce, ubytování, strava? moc díky za odpověď :).
Vetsina zahranicnich agentur si uctuje sotva tretinu toho,co SA..je to stejny,jako se vsim,myslim v Cesku.Ja si myslim,ze clovek,co ma dar reci a mozek,proste agenturu nepotrebuje.Mimo to,tgen udajny plat,za tu raubirnu je straslive nizkej..kolik z toho jeste SA bere aniz to kdo tusi,hm.
Zdravím,chci se zeptat,jestli je opradu nutné být studentem na vysoké škole,nejde to i bez toho,jinak to udělat?Maturitu mám,ale asi je to tedy zbytečné v tomto případě.Přijde mi to trochu divné,když čtu že tam pracují největší pozeři a mi máme takové podmínky.
Děkuji
Ahoj, hned na začátek se přiznám, že jsem si nepřečetl všechny příspěvky. Minulé léto jsem se zúčastnil programu Work and travel (dále jen W&T), přes Student agency. Jsou drazí, běhěm zařizování téhle cesty stihli změnit svou organizační strukturu s tím, že můj koordinátor byl „odejit“ a mě to neřekli, což je asi tak vše špatné co o tom můžu říct.
Na to aby se člověk mohl zúčastnit W&T musí v 99% případů být zaregistrován u nějaké agentury, která tohle zařizuje. Vím cca o dvou agenturách co toto zařizují SA a CCUSA, zbytek bych bez urážky bral jako nedůvěryhodné firmy. Pokud se chcete zařadit k tomu 1% tak tuším musíte na ambasádě dokázat že máte asi „250 000Kč“ na účtu, nejsem si s tím ale jistý, určitě bude víc věcí k zařízení než jen tohle. Proto pro každého kdo chce do USA na W&T, tak raději s agenturou. Po Evropě klidně bez ní, ale do USA asi jedině s agenturou.
Práce nebyla žádná otročina, ubytování bylo v pohodě. V okruhu cca 10km žádný Čech, takže angličtina jediný dorozumívací prostředek. Pro ty co se rozhodují zda jet nebo ne, doporučuju prvně jet třeba na měsíc do Irska nebo Británie, na zkoušku jestli zvládnou přežít bez rodiny a přátel. Já byl takhle poprvé a 3,5 měsíce byla docela změna.
Jinak tenhle rok se chystám opět a jedu do Cordovy jak psala slečna nahoře. Osobně čekám hodně práce, málo spánku a odreagování, cokoliv jiného mě překvapí. 🙂
PS:Pokud se chce někdo na něco zeptat, můj mail je v příspěvku.
Rybárny na Aljašce fungují velmi dobře.Člověk se tam sice nadře,ale je vydělá dostatečně. Investice jsou kolem 40000,-, ale za 2 měsíce tam člověk vydělá 90000, což se dá. Všechno co jsi psala je pravda a toho hlupáka Mr. Salmona neposlouchejte:)…a jeďte…já bych jel hned,ale tento rok nemůžu,ale mám spoustu kamarádů, kteří tam jezdí a jsou spokojení:)
Rybárny na Aljašce fungují velmi dobře.Člověk se tam sice nadře,ale je vydělá dostatečně. Investice jsou kolem 40000,-, ale za 2 měsíce tam člověk vydělá 90000, což se dá. Všechno co jsi psala je pravda a toho hlupáka Mr. Salmona neposlouchejte:)…a jeďte…já bych jel hned,ale tento rok nemůžu,ale mám spoustu kamarádů, kteří tam jezdí a jsou spokojení:)
Ahoj, koncem května končím studium na VŠ a práci na Aljašce si plánuju už 3 roky, co jsem odjela z Wisconsinu v programu WAT. Nechce se mi platit zbytecne poplatky agenture a chtela bych si praci zaridit sama. Ale chci se zeptat, budou mit rybarny zajem zase o takove mnozstvi lidi, kdyz ted ta jaderka v Japonsku vypouští to svinstvo do moře? Jestli někdo jede také sám, může mi písnout nějaké info? Ráda bych se k někomu připojila. Díky ma*************@*****um.cz
Ahoj, koncem května končím studium na VŠ a práci na Aljašce si plánuju už 3 roky, co jsem odjela z Wisconsinu v programu WAT. Nechce se mi platit zbytecne poplatky agenture a chtela bych si praci zaridit sama. Ale chci se zeptat, budou mit rybarny zajem zase o takove mnozstvi lidi, kdyz ted ta jaderka v Japonsku vypouští to svinstvo do moře? Jestli někdo jede také sám, může mi písnout nějaké info? Ráda bych se k někomu připojila. Díky ma*************@*****um.cz
Me rozesmalo tech jejich 16-20 hodin, asi nikdy nepracovala 😀
chtel bych pracovat v rybarne na aljasce neumim moc jazik ale byl sem uz v zahranici ale nechtel bych jet sam muj telefon je 604633810
Ty vole vzdyt ty neumis ani cesky. Tebe bych nepustil ani na Ukrajinu. Curaku
Taras Bulba nechapu proc se do nej tak navazis staci to napsat uplne jinak a hlavne slusne 🙂
Robert ja sice na aljasce nebyl ale poradim ze takovy cil jako Aljaska si ze zacatku nedavej 🙂 ja anglicky neuumel ani tuk a jel do anglie uz sem tam 5 mesicu a povim ti ze bez pomoci bych to tam sam nedal 🙂 a to sem jen v anglii nastesti se muzu vratit.. aljaska je dost z ruky a ja osobne bych si netroufl tak daleko bez angliny:)
Jinak Peto hodne stesti 🙂 taky planuju tam jet ale ted na to jeste nejsem pripraven 🙂
zdarec lidi nemate někdo nějaké skušenosti v USA v lesnickém oboru, těžba dřeva a podobně třeba i práce v národních parcích dikec
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nevíte – dá se jet za prací na Aljašku i za předpokladu, že nejsem student? pokud ano, jaký druh víza bych potřebovala? díky moc
Nejde to. Aljaska je vyhradne pro studenty Vysokych rybarskych skol.
jen pro upresneni, nemusis byt student na rybarske skole 😀 podminkou je VŠ nebo VOŠ, pouze prezencni zpusob studia
Ahoj já sem tam původně taky chtěla jet ale potom co tu čtu se mi to už nezdá jako dobrý nápad…Bylo by to poprvé co bych někam jela. Chtěla sem něco vidět a něco zažit. Ale když to tu čtu tak někdo to má jako svůj sen a přání…někdo to zase odsuzuje a nevěří…a někdo by si to zařídil sám. Já nevím ale když člověk neumí anglicky tak dobře aby si sám zařídil není lepší nějaká důvěřivá agentůra co vám stím pomože? Tohle je jen můj názor..nic proti nikomu. Všem co tam jedou jen to dobré 🙂
Ahoj. Letos jsem byla na Aljasce a bylo to fajn. Dokonce uvazuju, ze pojedu znovu. Prace byla loni nabizena pres student agency, letos do stejnych mist muzete jet s alaskatravel.sk. Penize si vydelate podle toho, jaka bude sezona – nam se stalo, ze jsme posledni mesic nemeli do ceho pichnout. Ze zacatku se ale makalo 7 dni v tydnu, nekolikrat se stalo, ze jsme za 7 dni pracovali 100 hodin. Je to drina, ale zvyknete si. Doporucuju jet uz kvuli tomu zazitku. Aljaska je nejkrasnejsi zemi, ve ktere jsem kdy byla. Urcite se tam chci vratit alespon kvuli tomu. Akorat ty penize – cekala jsem daleko vic, ale kvuli srpnu bez prace to nevyslo podle mych predstav. Vydelala jsem si kolem 5000 dolaru, dale mi na jare vrati cca 800 dolaru na danich. Neni to tak zly a za tu zkusenost to stoji. Ale neni to pro slabe povahy. Clovek se nevyspi, casto ho vsechno boli a po tech tydnech prijde i ponorkova nemoc. Mnoho lidi odjelo po par tydnech domu nebo si pobyt zkratili, protoze to nedavali. Ale da se to vydrzet! Jestli chcete chodit po horach (pokud na to zbyde cas), po ledovcich, videt vydry, orly, medvedy a losy, tak vyrazte!
Ahojky a můžu se zeptat, kde jsi byla konkrétně? já vyrážím taky letos, do Togiaku 🙂
ahoj, tak to pozdravuj Vojtu. Ja jsem se letos bohuzel ozvala pozde, takze z duvodu velkyho zajmu uz nejedu..:( Ja jsem byla v Cordove a fakt fajn:)
zdravím, bol som na Aljaške pred 3 rokmi a nezabudnem na to asi nikdy v živote…
je dobré ak ti vybaví víza agentúra, ale prácu si môžeš vybaviť aj sama, ja som mal kontakt na veľkú továreň v meste Seward na juhu pod Anchorage. Prácu potrebuješ mať dohodnutú kôli vízam. Stačí si nájsť na nete nejakú továreň, napíšeš im, že by si chcela u nich pracovať, ak máš niekoho známeho, kto tam pracoval, tak môžu byť ochotnejší k vybavovaniu. Ja som si ale po cete stopom našiel uplne iné miesto v mestečku Kenai. Taká malá firma, vykladali sme tam lode lokálnych rybárov a potom sme ich spracovávali v malej továrni v dedinke Ninilchik. Bolo to osobnejšie ako práca vo veľkej továrni. Keby si chcela viac info tak sa pýtaj. vela stastia na aljaske. este stále mám pri spomienkach husiu kožu
čau martine,tvé poznámky se mi líbí,chtěl bych se zeptat jak je to pro lidi co již nejsou studenti,ohledně víza apod. popřípadě ohledně té práce taky,jestli nevíš zda je to složiější,jinak by mě zajímalo kdy je nejlepší čas tam jet,když to chce člověk zkusit na vlastní pěst bez agentury,asi to je o něco složitější ale ne nemožné co myslíš?dál by mě asi zajímalo kolik je tak adekvátní suma na tu cestu a tak,kdyby jsi mohl napiš mi prosím na mail,at tady nemusím číst nějaké stupidní připomínky do lidí typu Salomon nebo jak se ten ocas jmenuje. Dík moc měj se.
Ahoj menovec 😉 rad by som sa ta opytal na mena nejakych tych tovarni co poznas na Aljaske, a rad by som sa spytal nakolko sa to oplati vzhladom na celkove naklady, a kolko penazi si potreboval zainvestovat do toho kym si zacal zarabat.
Dakujem
Zdravím, poslední 4 roky jsem pracoval na rybářské lodi v Beringově moři a vytvořil jsem web beringseaversus.me (stačí zadat https://bsvs.me) – najdete zde všechny dostupné informace o této práci v češtině i angličtině. Příběh na webu i článek v časopisu Respekt vám dá představu o tom, jak to tam chodí 🙂 http://respekt.ihned.cz/?m=authors&person%5Bid%5D=18371550&article%5Baut_id%5D=18371550
Ahoj, taky se chystame letos do Cordovy, od kvetna do zari 🙂 Z pripadnych poznamek si nic nedelej, kamaradi tam byli loni a je to jak rikas, vydelali si docela dost a prezili to v pohode. Takze letos nas jede vetsi banda 🙂
Ahoj Peťo,
dal jsem si letos předsevzeti,že pojedu na lososi farmu na aljašku ! Stopro bych chtěl jet taky, tak se tě chci zeptat co proto musim udělat.. popřipadě se můžeme osobně sejit, jestli se nacházíš v CR, dame pivko, pokecame:) … Tohle je moje jmeno na facebooku: Tomas Chudarek .. Tak me kontaktuj jestli by jsi mi mohl/a pomoct. jsem takovej typ člověka, že vyjdu s kymkoli, pro každou prdel, chápeš:D..
Ahojky Tome, já mám taky zájem o práci na Aljašce. Máš už něco jistého, nebo nějaké bližší info??
Kamarádi tam byli loni a byli strašně nadšení, tak jsem si říkala že bych to letos zkusila já…. Jen v lednu byla nějaká aféra ohledně zákazu práce v USA a tím i Aljašce z Americké ambasády pro studenty, nevím na kolik to je pravdivá informace …
Lucka
Ahojky,
chci se zeptat na práci na Aljašce, klidně by se mi líbila i práce v rybárně, kdekoliv,kde se dá vydělat potom cestovat 🙂
Kdyžtak písni/písněte na email:
Zdravím,
prosím vás, je tady někdo, kdo by tento rok, cca od konce května/začátku června jel přes léto na Aljašku a měl by místo pro začátečníka jako jsem já? Tenhle rok maturuju, v březnu mi bude 20 let, anglicky se domluvím, řekl bych v celku slušně, jen nemám s prací v zahraničí žádné zkušenosti a mám trošku obavu z toho, jet tam naslepo sám, bez kontaktů. Byl bych moc rád, kdyby mi někdo mohl pomoci, že bych mohl jet například s ním, práce se nebojím, v případě potřeby mám ještě jednu kamarádku, která by jela určitě taky. Prosím napište mi v případě ochoty na e-mail: ro***************@****am.cz
Ahoj 🙂
Ahoj,
mohl by jsi k této práci napsat něco více? díky